Afbeelding van de CAO campaign banner

Hoe bied je jouw cao aan?

Met de cao-app hebben werkgevers en (toekomstige) werknemers de arbeidsvoorwaarden altijd bij de hand. Teksten zijn zeer goed doorzoekbaar, zodat gebruikers altijd eenvoudig en snel kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.

Toegankelijke arbeidsvoorwaarden

De cao is het fundament onder de afspraken tussen werkgever en werknemer. Wanneer bekend is dat een onderhandelaarsakkoord gesloten is, kijken velen daarom uit naar de nieuwe teksten. Bovendien wil je natuurlijk dat de nieuwe cao goed vindbaar en doorzoekbaar is, toegankelijk voor iedereen. In een pdf of boekje is het lastig zoeken en up-to-date houden.

En hoe zorg je ervoor dat werknemers de teksten ook kunnen begrijpen en toe kunnen passen op hun eigen situatie?

De cao-app helpt werkgevers en (toekomstige) werknemers! Opgemaakt in de eigen huisstijl is de app goed herkenbaar te vinden in de appstores. Arbeidsvoorwaarden zijn op die manier altijd bij de hand; alle informatie is met een druk op de knop snel te vinden.

In de cao zijn verwijzingen naar andere artikelen actief: zo navigeer je makkelijk door de complete tekst.

De app is ook digi-toegankelijk. Dat wil zeggen dat je de tekstgrootte kunt aanpassen, dat alle teksten en overige content in de app opgelezen kunnen worden en dat de app op alle soorten smartphones en tablets uitstekend te gebruiken is. Bovendien zijn de cao-teksten ook offline beschikbaar.

Vele (branche)organisaties maken inmiddels gebruik van de cao-app om de arbeidsvoorwaarden ter beschikking te stellen. Lees hier een inspirerend voorbeeld van de cao-app van Orsima.

Cao-informatie goed vindbaar

De cao-app helpt bij het vinden van informatie in de cao-artikelen. Zo kunnen gebruikers ook zoeken op synoniemen, en over diverse documenten zoeken (in bijvoorbeeld regelingen, functieboek en sociaal plan). Wanneer extra informatie of uitleg bij een artikel aanwezig is, hebben gebruikers daar meteen toegang toe.

Hoe werkt dit in de praktijk? De cao-app Werken in de Sport maakt bijvoorbeeld gebruik van diverse zoek- en communicatiemogelijkheden; hun ervaringen lees je hier.

Vaak wordt gezocht naar informatie over salaris en verlof. Deze artikelen kunnen extra onder de aandacht worden gebracht in de app voor groot gebruikersgemak. In de app kunnen gebruikers ook teksten markeren, bladwijzers aanbrengen en artikelen mailen. Zo wordt het je eigen cao-document.

Afbeelding van vier telefoons met de CAO Metaal en Techniek app, Werken in de sport app, CAO VVT app en Goedenacht StAZ app

Minder vragen bij HR en helpdesk

Behalve uitgebreide zoekmogelijkheden biedt de cao-app handige extra’s die werkgevers en werknemers helpen in het toepassen van de cao. Veelgestelde vragen, rekentools, een wegwijzer en nieuwsberichten zijn voorbeelden van onderdelen in de app die informatie met een klik op de knop beschikbaar maakt. Zo hebben werkgevers, werknemers en leden van brancheorganisaties met de app altijd actuele arbeidsvoorwaarden en cao-informatie voorhanden. Dat scheelt een hoop vragen bij het management, HR en helpdesk.

Makkelijk in het onderhoud

Alle content van de app is eenvoudig te onderhouden. Zijn er aanpassingen in de cao-tekst, regelingen of cao-gerelateerde informatie? Via het app-Dashboard zijn de wijzigingen in een handomdraai gemaakt en beschikbaar voor de app-gebruikers. Daarnaast geeft Dashboard ook uitgebreid inzicht in hoe de app gebruikt wordt.

De cao-app helpt!

Via de cao-app bied je arbeidsvoorwaarden toegankelijk en gebruikersvriendelijk aan. Bovendien beschik je over een modern communicatiemiddel met groot gebruikersgemak, zowel voor gebruikers als app-eigenaar. Werknemers kunnen alle cao-gerelateerde informatie eenvoudig opzoeken. En deze informatie is via het Dashboard snel en simpel actueel te houden. Zelf geen ruimte om de inhoud van de app bij te houden? Yaacomm ontzorgt u graag.

Meer weten over de cao-app en de mogelijkheden die de app kan bieden? Neem gerust contact op; we horen graag wat we kunnen betekenen!