Foto van medewerkers van Samen Preseteren en Yaacomm

Doorontwikkeling CAO App Werken in Sport

Werkgevers in de Sport (WOS) heeft nieuwe stappen gezet in de doorontwikkeling van hun CAO App. In 2018 zijn zij gestart met het aanbieden van de cao via een app voor iedereen die verbonden is aan de CAO Sport, met primaire aandacht voor de werknemers. ”Een goed moment voor modernisering en meteen een manier voor de werknemers om op een eenvoudige en laagdrempelige manier informatie te vinden en betrokken te raken bij de nieuwe cao-ontwikkelingen”, vertelt Berend Keehnen. Berend heeft Sportmanagement en Communicatiewetenschap gestudeerd en combineert zijn passie voor sport en communicatie in zijn functie als communicatieadviseur bij de WOS. ”De app maakt interactie met werknemers mogelijk waarbij feedback mee wordt genomen in de nieuwe cao-onderhandelingen.”

In december heeft de WOS de CAO App gelanceerd in een nieuwe look en feel en maakt de app gebruik van nieuwe features. Berend: ”Wij zien de meerwaarde van de app en blijven deze continu ontwikkelen.” De WOS maakt gebruik van de nieuwe zoekfunctie met synoniemen in de breedte van de app. Wanneer je salaris intypt, vind je ook alles met loon of wanneer je verhuizen intypt, kom je meteen bij het artikel Verhuiskostenregeling. ”Daarbij heeft Yaacomm een functionaliteit ingebracht waarbij bij het openen van de app gebruikerskenmerken worden opgehaald. Voor ons belangrijk om te weten wie onze gebruikers zijn om vervolgens zo gericht mogelijk content aan te bieden.”

Goed werkgeverschap

De CAO Sport geldt voor 3500 mensen die in de sport werken. De cao bepaalt hoe flexibel het is om in de sport te werken en geeft een aangenaam beeld van de sector. De app helpt om medewerkers inzicht te geven in een goede cao en ze te betrekken bij de cao. Ook de pushberichten spelen hierin een rol, van vraagstelling tot een verwijzing naar een wist-je-dat, waarbij iets wordt uitgelicht van de cao.

Foto van Berend Keehnen

Berend, heb je nog een advies voor werkgeversverenigingen? ”Wij tellen zelf ongeveer 90 leden, dat zijn de sportorganisaties en bonden met 3500 mensen die in de sport werken. Ik adviseer alle werkgeversverenigingen om gebruik te maken van de mogelijkheden van de app en de meerwaarde te onderzoeken. Creëer een co-creatie. Bel Yaacomm om mee te denken, vanuit hun passie en kennis bouwen zij cao-apps.”

De WOS is voornemens om met de app te blijven groeien. In het aantal gebruikers maar ook het borgen van de kwaliteit, de aangeboden content en het doorrollen van de features. Yaacomm helpt bij deze doorontwikkeling, zij denken graag mee en zorgen vervolgens voor de features in de app.

“De Werken in de Sport app is geïnitieerd door onze sociale partners: FNV, CNV Vakmensen, de Unie en wijzelf (WOS) en is te downloaden in de stores.”

Met dank aan Berend Keehnen, Communicatieadviseur bij Werkgevers in de Sport (WOS), voor het interview.