Afbeelding van vier telefoons met de Orsima op zak app

Nieuwe cao-afspraken Orsima

In het najaar van 2022 werden voor de Orsima bedrijven nieuwe cao-afspraken gemaakt, die sinds kort zijn verwerkt in een app. Werknemers die werkzaam zijn in de sector industriële reiniging en dienstverlening kunnen de cao eenvoudig vinden in de ‘Orsima op zak’ app die te downloaden is via de Appstore en Google Play store. ”Voor ons is dit meteen een goed moment om werknemers te informeren over de app en waarom dit juist zo handig is voor hen als werknemer”, aldus Debby van Son, communicatieadviseur bij Orsima. Niet alleen de nieuwe cao-teksten zijn van belang maar ook de ondersteunende tools zoals de arbocatalogus, een quickscan of tips. Met de ‘doe mee’ functionaliteit wordt de interactie opgezocht. De app is meteen een middel om werknemers meer te informeren over hoe je kunt werken aan je eigen ontwikkeling en gezondheid.

Als werknemer heb je alle informatie en afspraken over de cao bij wijze van ‘in je broekzak’ zitten. Naast de tekst vind je ook de meest gestelde vragen in de app. Met pushberichten en notificaties blijf je meteen op de hoogte, zoals over nieuwe loontabellen. Debby: “Het is een hele overzichtelijk app geworden voor deze doelgroep, je kunt snel vinden hoe afspraken in de cao geregeld zijn, en je hebt het altijd bij de hand. In tegenstelling tot het vroegere cao-boekje dat veelal in de keukenla verdween”.

De komende weken ontvangen de werkgevers in de industriële reiniging flyers om op te hangen over de nieuwe cao-teksten en worden zij aangemoedigd de voordelen, die de app aan de werknemer biedt, onder de aandacht te brengen. Orsima zet een campagne in via de nieuwsbrief en socials.

De komende periode zet Orsima in op het thema fysieke belasting en hoe je daar als werknemer aan kunt werken. Aanvullend komt dit jaar de focus op inhoudelijke thema’s te liggen waarmee de doelgroep via de app geïnformeerd wordt.

Debby van Son over de app en over Yaacomm: De app is echt een aanrader voor Sociale Fondsen. Het biedt veel voordeel voor de werknemers en in het verleden waren er de CAO-boekjes, niet heel duurzaam en van deze tijd. Collega fondsen waren al bekend met Yaacomm en hadden daarmee een mooi zichtbaar product en ook in de relatie is Yaacomm een fijne partij om mee te werken.

De Orsima-app is te downloaden in de stores.

Foto van Debby van Son

Met dank aan Debby van Son, Communicatieadviseur bij Orsima voor het interview