De arbocatalogus in een app

Werk je in de zorg, aan de weg, in het groen of zit je veel achter een beeldscherm? Vraag je je af hoe je veilig met een bepaalde situatie kunt omgaan? Of hoe je je werkplek het best kunt inrichten? In veel organisaties en branches is informatie aanwezig met tips, vereisten en checklists om gezond en veilig te kunnen (blijven) werken. Vaak is dat ook in de vorm van een Arbocatalogus.

Om deze arbo-informatie altijd en overal op een toegankelijke manier ter beschikking te stellen hebben wij handige tools ontwikkeld, die met een app of via een web plug-in voor medewerkers ter beschikking komen. Met een app kan je je werknemers informatie op maat geven, passend bij het werk, en kan je hen op een moderne manier op de hoogte houden.

Afbeelding van drie telefoons met de Gezond Werken provincies app

Een arbo-app voor de Provinciale sector

Voor medewerkers in de Provinciale sector hebben we, in opdracht van het A&O-fonds Provincies, de app ‘Gezond en veilig werken’ ontwikkeld. Per onderwerp (zoals werkhouding, werkomgeving en werkdruk) staan concrete tips, filmpjes en checklists. En op basis van profielinformatie zie je onderwerpen die voor jou interessant zijn, passend bij de werkzaamheden.

Hoe werkt de app? In dit korte introductiefilmpje is te zien hoe de app medewerkers in de Provinciale sector helpt bij vragen en informatie over arbo-zaken.

Meer informatie over deze app is te vinden op site van A&O-fonds Provincies.

De app is gratis te downloaden in de Apple Appstore en Playstore.

Uitgebreide informatie over tools op het gebied van Arbo en duurzame inzetbaarheid zijn te vinden op onze site.