Modern communiceren over arbeidsvoorwaarden in de kappersbranche

Afbeelding van een telefoon met de ANKO Ondernemers app

“Met de CAO-app gaan we met de tijd mee en geven we onze leden compacte en toegankelijke informatie”

Katinka Boekhorst, Manager Producten en Diensten bij Koninklijke ANKO (Kappersbranche) vertelt hoe de ANKO een CAO-app voor de Kappersbranche heeft laten ontwikkelen.

De CAO-app

“De ANKO had de wens de CAO makkelijk en compact aan de leden te bieden. Vanuit leden werd gevraagd om een makkelijke en moderne manier om de CAO bij de hand te hebben en te gebruiken. Via AWVN kwamen wij met Yaacomm in contact. Zij hebben al veel ervaring met het ontwikkelen van CAO-apps en het contact was meteen heel prettig.

Yaacomm ontwikkelde voor ons een CAO-app waardoor de CAO niet alleen makkelijk toegankelijk is maar waarmee ook antwoord op veelgestelde vragen wordt gegeven. Nu vrijwel iedereen een mobiele telefoon of tablet heeft is CAO-informatie altijd en overal beschikbaar. En als er nieuwe CAO-afspraken zijn gemaakt, wordt de nieuwe versie meteen zichtbaar in de app zodat de geboden informatie altijd actueel is. Zo gaan wij als branche goed met de tijd van digitaliseren mee en bieden we informatie modern, makkelijk en compact aan. Wij zien het als goede service voor onze leden.

Voor het gebruik van sommige functionaliteiten kunnen onze leden inloggen met hun gebruikersgegevens uit het ledenadministratiesysteem, zoals voor het raadplegen van veel gestelde vragen en het berekenen van  verlofdagen. Via de app is dit een snelle en makkelijke berekening. Ook kan de functie-indeling van een kapper via een aantal vragen eenvoudig worden bepaald. Deze extra functies vinden de leden van de branche erg handig en worden dan ook intensief gebruikt, soms met onze hulp. Wij laten de leden dan precies zien waar dit in de app staat en hoe zij dit in het vervolg zelf kunnen doen.”

Leden op de hoogte houden

“Bovendien kan je via de app belangrijke mededelingen voor de branche in banner-berichten tonen zodat leden deze informatie meteen op hun scherm zien zodra ze de app openen. Dat is enorm handig om alle leden op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen.”

Handige informatie via het dashboard

“Als branche krijgen wij via het dashboard goed inzicht in de onderwerpen waarop het meeste gezocht wordt. Die onderwerpen kunnen wij dan in onze nieuwsbrief weer extra belichten. Ook is het interessant om via de app inzicht te krijgen in de route die leden al hebben bewandeld als ze bij ons terecht komen met een vraag. Wij kunnen dan precies zien waarop de leden dan al gezocht hebben. Dat geeft ons interessante inzichten. In de toekomst willen we met die informatie misschien nog wel meer gaan doen om bepaalde processen verder te optimaliseren.”

Toekomst van de CAO-app voor de ANKO

“Wij weten dat de app nog meer mogelijkheden biedt dan we nu gebruiken, zoals bijvoorbeeld een “community” module waarmee leden onderling kunnen communiceren. Wellicht gaan we in de toekomst de app nog uitbreiden. Voor dit moment zijn we heel blij met wat we hebben.”

Een aanrader

“Het ontwikkelproces van de app is heel prettig verlopen. De eigenaren Jeannette Mast en Shaun O’Riordan zijn plezierig in de omgang en geven duidelijk aan wat ze voor je kunnen betekenen, hoe ze dat gaan doen en wat de tijdlijn is. Ze geven aan wat alle mogelijkheden zijn en komen hun afspraken goed na. De kosten zijn inzichtelijk en Yaacomm is goed bereikbaar.

Wij zijn blij met het resultaat, namelijk moderne dienstverlening aan onze leden om onze CAO compact en toegankelijk beschikbaar te stellen. Een absolute aanrader voor andere branches!”