Afbeelding van drie telefoons met de Beroepsethiek BPSW app

Alle essentials van beroepsethiek voortaan altijd bij de hand

Hoe zit het met privacy in de samenwerking met je cliënt? Hoe handel je binnen de ruimte die je als sociaal werker hebt zelfstandig én professioneel verantwoord? Wanneer doe je het goede? Vanaf nu heeft iedere sociaal werker een ethische leidraad bij de hand. De BPSW lanceerde op World Social Work Day de beroepsethiek-app voor sociaal werkers.

In de app Beroepsethiek vind je de beroepcode met normen en kernwaarden. Via het Waardenkompas onderzoek je de waarden van waaruit je werkt en verken je dilemma’s aan de hand van voorbeelden en inspiratiebronnen. Ook vind je in de app veelgestelde vragen  over bijvoorbeeld privacy en geheimhouding, en nuttige extra informatie en verwijzingen. 

Een mooi kadootje voor alle sociaal werkers; was ontzettend leuk om deze app in opdracht van Beroepsvereniging Professionals Sociaal Werk te maken. 

Met de app hebben professionals in het sociaal werk een handige en nuttige tool in handen, met een goed doorzoekbare beroepscode en veel achtergrondinformatie en extra tools. 

Bekijk hier een korte impressie van de app: https://vimeo.com/809676525/99ea0e26d6