Nieuwe tools voor Duurzame inzetbaarheid

Hoe kan ik mijn balansbudget besteden? Hoe pakt de regeling Generatiepact voor mij uit? Hoeveel extra seniorendagen bouw ik op? We hebben recent weer een paar handige tools mogen ontwikkelen voor onze klanten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. 

In de rekentools die wij voor onze klanten ontwikkelen besteden we bij de vormgeving veel aandacht aan het overzichtelijk aanbieden van de informatie. Medewerkers kunnen steeds informatie in context van het onderwerp lezen, en kunnen doorklikken voor verdere informatie wanneer daar behoefte aan is. De knop om de eigen situatie te berekenen is steeds binnen handbereik.

Zo hebben we voor de Metaalsector de tools Generatiepact en Seniorendagen gebouwd. Medewerkers kunnen nu met een paar klikken op de knop in de cao-app berekenen wat een keuze in de regeling betekent voor het netto inkomen en de vakantietoeslag. In een overzichtelijke grafiek en met de mogelijkheid om de resultaten te mailen.

In de CAO GGZ is het Balansbudget vastgelegd, waarbij medewerkers kunnen kiezen waaraan zij dit budget besteden (opleiding, extra vrije tijd of uitbetaling). Deze tool is nu ook in de app CAO GGZ ingebouwd. Ook hier staat het gebruikersgemak voorop; informatie wordt beknopt en handzaam aangeboden en de berekening is meteen in beeld.